Neem vrijblijvend contact op: 0486 45 3333

Flexibele professionals

Flexibele professionals
Roan Raymakers

Het bouwbedrijf Realher uit het Brabantse Zeeland is een traditionele bouwer: hoofdaannemer dus. “Ons eigen personeel vervult daarbij een sleutelrol op de bouwplaats”, licht Raymakers zijn bedrijf toe. “Actieve bouwplaatsregie, maatvoering en timmerwerk zijn de voornaamste functies die wij op de locatie invullen.

Projectleiding en werkvoorbereiding, zoals de inkoop en het inschakelen van onderaannemers, wordt op kantoor in Zeeland

Roan Raymakers
gedaan. Zo hoef je op de bouwlocatie slechts het minimale te regelen. Er kan meteen gewerkt worden.” Het putten uit een netwerk van onderaannemers en andere professionals heeft duidelijk voordelen, geeft Raymakers aan. “Je bent flexibel, want je bent niet gebonden aan personeel waarvoor je specifiek werk zou moeten hebben. Daardoor kunnen wij alle soorten projecten aan, verbouwingen en nieuwbouw van woningen, kantoren, bedrijfshallen, winkels of appartementengebouwen.”

Van alle markten thuis
Realher voert projecten uit voor allerlei opdrachtgevers, bedrijven en particulieren, maar bijvoorbeeld ook voor het Ministerie van Defensie, waarvoor het bedrijf momenteel een grote glazen serre van maar liefst 72 meter lang bouwt. “Technisch een uitdagend project en bovendien een fotogeniek gebouw voor onze nieuwe site, straks”, aldus Raymakers. “Op de vliegbasis De Peel hebben we onlangs een vergelijkbaar groot project opgeleverd. Voor bedrijven, business to business dus, kunnen we eigenlijk alles maken. Kantoren, hallen, kantines, we hebben overal onze professionals voor.” Naast projecten voor derden bouwt Realher ook projecten uit eigen ontwikkeling. Zo realiseert Realher momenteel het door haar ontwikkelde appartementengebouw Port Passant aan de passantenhaven in Veghel. “Die tak van sport prikkelt de creativiteit en flexibiliteit van onze mensen en van het bedrijf. Onze ontwikkelingslocaties bevinden zich vaak in bewoonde omgevingen. Je hebt met allerlei belangen te maken en alleen door ze allemaal mee te wegen kom je tot een optimale oplossing.” En met een glimlach: “Uit ervaring weten we dat wanneer je te kort door de bocht wilt, vertraging op de loer ligt. De afwegingen vragen het nodige van de omgeving en vergen soms wat uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen van onze mensen en het bedrijf.”

Stapje verder denken
“Een project is pas opgeleverd als de klant tevreden is”, geeft Raymakers aan. “Daar gaan we voor. Het klinkt cliché maar daarin gaan wij werkelijk een stap verder. Want bouwen is ook voor een deel gedachtelezen: Niet al onze opdrachtgevers zijn bouwkundigen. Zij verwoorden hun wens en doel vanuit een andere context dan de bouw. Het is aan ons om die wens te
vertalen en het doel te bereiken door middel van het bouwproject. Niet om te stoppen als het bestek aangeeft dat we klaar zijn.” De aard van Realher is het rechtstreekse gevolg van de aard van de mensen die er werken. Open, eerlijk en oplossingsgericht denken en communiceren is een voorwaarde voor Realher-medewerkers. “Wat recht is, is recht en wat krom is, is krom”, luidt het motto. Die manier van communiceren leidt tot de beste oplossingen en de mooiste producten. Het product van Realher is het verschil in de situatie vóór de bouw en de situatie erná. “Wij máken het verschil.”
Realher Bouw | Hogeweg 10 Zeeland | Tel: 0486 45 3333 | E-mail: info@realher.nl